Uientaart met appel

Het is misschien even wennen, maar de combinatie van ui met appel is werkelijk fantastisch.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 65 minuten (25 bereiden, 40 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Het deeg: 125 gram bloem
  • snuf zout
  • 65 gram koude boter, instukjes
  • De vulling: 250 gram rode uien
  • 1 eetl vloeibare margarine
  • 1 zure appel
  • 1/2 eetl citroensap
  • 50 gram geraspte pittige kaas
  • zout en peper uit de molen
  • 100 gram kookroom light
  • 1/2 eetl gedroogde rozemarijn
  • taartvorm van ca. 18 cm

Bereiding

Meng voor het deeg de bloem, het zout en de koude boterstukjes met de vingers tot een kruimelig deeg. Voeg 2 eetl koud water toe en vorm er een samenhangend deeg van. Het deeg niet kneden. Leg minstens 30 min. in de koelkast.

Maak intussen de uien schoon, snijd ze doormidden en snijd ze daarna in dunnen plakjes. Laat ze in de margarine in 15 - 20 min. op laag vuur zacht worden.

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in dunne plakjes. Besprenkel ze met het citroensap.

Bestrooi het werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot het iets groter is dan de bakvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Bak de bodem eventueel ca. 10 minuten in de oven.

Kruid de uien met zout en peper. Meng het meel erdoor. Schep de appelschijfjes erdoor. Meng de kookroom, geraspte kaas en rozemarijn. Schep de helft door het uimengsel. Verdeel dit over de bodem en giet de andere helft van het roommengsel erover.

Bak de taart 30 - 40 minuten in de oven tot deze gaar is en stevig aanvoelt.

Eet hier bijvoorbeeld een rauwkostsalade bij.

Eet smakelijk.