Varkenshaas met paprika en gember

Een pittig wokgerecht met veel verschillende smaken.

Inspiratiebron: Tineke Sluijter

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (40 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 varkenshaas van ca. 250 gram, in dobbelstenen
  • 1 gele paprika, in repen gesneden
  • 1 rode paprika, in repen gesneden
  • 1/2 theel sambal, of naar smaak
  • 2 cm verse gember, fijn gehakt
  • 2 sjalotjes, grof gesneden
  • 1 teen knoflook, fijn gesnipperd
  • 125 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 eetl vissaus
  • 1/2 eetl lichte sojasaus
  • 50 gram ongezouten pinda's, fijngehakt
  • paar takjes koriander, alleen de blaadjes
  • 125 gram eiermie
  • beetje sesamolie
  • olie om in te bakken

Bereiding

Verhit olie in een wok of koekenpan en roerbak de sjalotjes, knoflook, sambal en gember 1 minuut.

Voeg de varkenshaas toe en roerbak totdat het vlees verkleurd is, ca. 2 minuten.

Doe de paprika's en champignons erbij en bak ook even mee.

Schenk de bouillon, vissaus en sojasaus erbij en roer goed door. Zet het vuur laag en laat het vlees in 8 - 10 minuten gaar worden.

Bereid ondertussen de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de mie af en roer er een beetje sesamolie door.

Proef de saus van de varkenshaas en voeg eventueel nog wat peper of vissaus toe. Als de saus erg dun is, kun je hem binden met een klein beetje met koud water aangelengde maïzena.

Verdeel de mie over 2 kommen en schep het vlees-groente mengsel erop. Garneer met de korianderblaadjes en fijngehakte pinda's.

Eet smakelijk.