Vis in tomatensaus

Dit recept komt uit "de Joodse keuken" van Claudia Roden. Eenvoudig te maken en bijzonder lekker. We hebben het al een paar keer gegeten en blijft een succes.

Inspiratiebron: "de Joodse keuken", van Claudia Roden

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (35 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 flinke trostomaten, ontveld en in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
  • 1/2 theel suiker
  • klein beetje groentebouillonblokje
  • sap van 1/2 citroen
  • 300 gram kabeljauw of andere stevige witvis, in stukken gesneden
  • 2 eetl peterselie, fijngesneden

Bereiding

Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de knoflook tot het lekker begint te ruiken. Doe dan de peper en de tomatenblokjes erbij. Voeg suiker en beetje een bouillonpoeder (of zout en peper) toe. Draai het vuur laag en laat de saus in ongeveer 10 minuten inkoken.

Het citroensap toevoegen en even doorroeren. Nu de visstukken erop leggen, deksel op de pan en in ongeveer 10 minuten gaar stoven

Strooi voor het serveren de peterselie erover.

Wij hebben deze heerlijke visschotel met rijst en een frisse rauwkostsalade gegeten.

Eet smakelijk.