Viscurry

Deze heerlijke viscurry maak je in een handomdraai, ideaal dus als je eens weinig tijd hebt om te koken.

Inspiratiebron: Karin Luiten

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (10 bereiden, 10 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ongeveer 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 100 ml kokosmelk
  • sambal naar smaak
  • 1 eetl versgeraspte gember
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl vissaus
  • 1/2 theel kurkuma
  • 1/2 theel kerriepoeder
  • 1/2 theel paprikapoeder
  • olijfolie

Bereiding

Marinade: Meng in een kom de kokosmelk, gember, sambal, knoflook, vissaus, kurkuma, kerriepoeder en paprikpoeder.

Snijd de vis in stukjes en schep ze door de marinade. Laat dit 10 minuutjes staan.

Verwarm de olie in een wok en fruit de ui op laag vuur tot hij zacht is.

Zet het vuur nu hoog en voeg de vis met de marinade toe. Bak dit al omscheppend tot de vis gaar is. Dit duurt ongeveer 4 minuten.

Serveer met rijst en b.v. spercibonen en/of een frisse salade.

Eet smakelijk.