Vrolijke zomersalade

Het fruit maakt deze salade lekker fris. Met de kip en rijst een verrassende combi.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (35 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • ijsbergsla, in reepjes gesneden
  • 125 gram aardbeien, in vieren gesneden
  • 1 nectarine, in stukjes gesneden
  • 2 gegrilde kippenpoten (van de poelier)
  • beetje olie
  • (restje) rijst, ongeveer 3 opscheplepels
  • kerriepoeder
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 eetl citroensap
  • 1/2 theel honing
  • 1/2 theel mosterd
  • handje gehakte peterselie

Bereiding

Haal het vlees van de kippenpoten en snijd in grove stukken.

Verdeel de slareepjes over 2 borden.

Verhit de olie in een wok/koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui tot hij glazig is. Kerriepoeder en cashewnoten toevoegen en 1 minuut meebakken.

Voeg de kip toe en bak ook even mee. Als laatste de rijst erbij doen en meebakken tot het goed warm is.

Intussen de aardbeien en nectarine in stukjes snijden. Dressing maken van citroensap, honing en mosterd.

Verdeel het rijst-kip mengsel over de sla en versier de borden met het fruit. Dressing erover lepelen en de peterselie erover strooien.

Direct serveren.

Eet smakelijk.