Warme zalmsalade

Een fantastische salade die je warm, lauw of koud kunt eten. Nieuwe aardappeltjes zijn hierbij het lekkerst.

Inspiratiebron: Jamie Oliver

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (45 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 - 350 gram zalmfilet, met vel
  • zout en peper
  • citroensap
  • 3 takjes dille
  • olijfolie
  • 400 gram nieuwe krielaardappeltjes, ongeschild, gewassen
  • 1/2 komkommer
  • paar takjes dille
  • 2 takjes munt
  • 3 flinke eetl griekse yoghurt 0% vet
  • citroenrasp en -sap
  • rucola

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de zalm op een groot stuk aluminiumfolie. Wrijf de zalm in met zout, peper, een beetje citroensap en olijfolie. Leg de takjes dille erop. Vouw het folie om de zalm en maak de uiteinden goed dicht. Leg het pakketje op de bakplaat en bak 12-15 minuten in de oven. Haal de vis uit de oven en laat in het folie zitten tot je hem nodig hebt.

Kook intussen de krieltjes gaar in ca. 10 minuten.

Snijd de komkommer overlangs in en prop hier de dilletakjes en de blaadjes munt in. Rasp de komkommer grof. Doe in een zeef en laat goed uitlekken. Druk er met een vork wat vocht uit.

Meng de yoghurt met een eetl olijfolie, citroenrasp en -sap, zout en peper. Meng de saus met de komkommer.

Neem een groot plat bord en maak een krans van de rucola. Schep in het midden de warme (evt. doorgesneden) krieltjes. Maak ze op smaak met zout, peper en citroensap.

Verdeel de vis in grove stukken en leg ze op de krieltjes. Schep er een gedeelte van de saus op en garneer met een paar takjes dille.

Eet smakelijk.