Wortel knolselderij salade

De knolselderij is een groente, waar je alle kanten mee op kunt. Een must in de erwtensoep, maar je kunt hem ook pureren, stoven, roerbakken, roosteren en verwerken in ovenschotels. Ook rauw in een salade smaakt hij prima.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (10 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 winterwortel
  • plak knolselder van ca 1 1/2 cm dik, geschild
  • 1 1/2 eetl citroensap[
  • 1 (klein) theelepeltje honing
  • 2 eetl olijfolie
  • zout, peper
  • snuf kaneel

Bereiding

Rasp de wortel en knolselder grof.

Meng voor de dressing het citroensap, honing, kaneel, zout en peper. Roer dit goed door elkaar.

Giet de olie er langzaam al kloppend bij, totdat je een mooi egale dressing hebt.

Meng dit met de wortel en knolselder.

Laat 10 á 15 minuten intrekken.

Eet smakelijk.