Wortel-koriander soep

Door een beetje room toe te voegen krijg je een fluweelzachte soep.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (15 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 300 gram bospeen, geschild en in stukjes
  • snuf foelie (of nootmuskaat)
  • 2 eetl gehakte peterselie
  • 1 à 2 eetl gehakte koriander
  • 1 eetl gezeefde tomaten (passata)
  • scheutje kookroom light
  • peper uit de molen
  • 500 ml groentebouillon

Bereiding

Verhit de olie en fruit de ui en knoflook 5 minuten, op middelhoog vuur.

Voeg de wortels toe en fruit weer 5 minuten.

Voeg foelie en bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken, of tot de wortels gaar zijn.

Pureer de soep en voeg de gezeefde tomaten en kookroom toe. Roer even door.

Roer er de koriander, peterselie en peper door. Proef op smaak.

Eet smakelijk.