Wortel-preisoep

Dat je met een paar ingrediënten iets lekkers op tafel kunt zetten bewijst deze wortel-prei soep. De mosterd geeft er extra pit aan. Neem voor vegetarische soep groentenbouillon.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (15 bereiden, 20 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 grote winterwortels
  • 1 grote prei
  • 1,25 liter kippenbouillon
  • 1 eetl grove mosterd
  • zout en peper
  • 3 eetl fijngesneden peterselie
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Schil de wortels en snijd in stukjes. Snijd de prei in ringen en was grondig. Laat even uitlekken.

Verwarm in een soeppan de olie op matig vuur. Fruit de prei tot deze glanst. Voeg de wortel toe en fruit het geheel ca. 5 minuten.

Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep in de keukenmachine of gebruik de staafmixer.

Roer de mosterd erdoor en voeg nog wat zout en peper naar smaak toe.

Roer 2 eetlepels peterselie door de soep. Schep in kommen en bestrooi met de rest van de peterselie.

Als garnering kun je ook heel dun gesneden groen van de prei gebruiken.

Eet smakelijk.