Wortelsalade met pit

Dit is weer zo'n geweldig recept van Ottolenghi met veel kruiden en specerijen, wat een enorme smaakexplosie geeft. Eet deze salade lauwwarm of op kamertemperatuur. Een paar ingrediënten uit zijn recept heb ik weggelaten, dus het is niet helemaal origineel. Dit is echt een "weinig werk, veel effect" gerecht.

Inspiratiebron: "Plenty" van Yotam Ottolenghi

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 500 à 600 gram wortels
  • olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 1/2 theel suiker
  • sambal, naar smaak
  • 1 bosui, fijngehakt
  • snuf kruidnagelpoeder
  • flinke snuf gemberpoeder
  • 2 x flinke snuf gemalen koriander
  • 2 x flinke snuf kaneel
  • ongeveer 1/2 theel mild paprikapoeder
  • ongeveer 1/2 theel gemalen komijn
  • 2 eetl fijngesneden verse koriander
  • evt. Griekse yoghurt

Bereiding

Schil of schrap de wortels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Kook ze in wat water met zout en de suiker gaar. Giet ze af en zet even apart. Fruit de ui in wat olijfolie op halfhoog vuur in ongeveer 10 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de wortelblokjes toe en roer door elkaar. Voeg de overige ingrediënten, behalve de verse koriander en de yoghurt, toe en roer alles goed door elkaar. Proef of er nog iets aan toegevoegd moet worden. Doe alles in een schaal en laat afkoelen als je de salade koud wilt eten. Roer vlak voor het opdienen de koriander erdoor en geef er de yoghurt apart bij.

Het is lastig om de exacte hoeveelheden van de kruiden en specerijen aan te geven. Ga af op je gevoel, dat heb ik ook gedaan.

Eet smakelijk.