Worteltaart met kaas

Met een salade erbij een heerlijke vegetarische maaltijd.

Inspiratiebron: bettyskitchen.nl

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 75 minuten (15 bereiden, 60 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 gram winterwortel, in stukjes
  • 250 gram kruimige aardappels, in stukjes
  • 50 gram geraspte pittige kaas
  • 2 kleine eieren
  • zout, peper, nootmuskaat
  • springvorm van 18 cm doorsnede, bodem bekleed met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Kook de aardappelen en de wortels met een beetje zout in één pan gaar. Giet af en laat goed droog stomen. Pureer met een pureestamper.

Ondertussen de eieren in een kom loskloppen. Meng hier de puree en de geraspte kaas door. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Doe alles over in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Laat de taart 45 - 60 minuten in het midden van de oven bakken.

Lekker met gemengde sla, komkommer en tomaatjes.

Eet smakelijk.