Wrappizza

Deze pizza's zijn verrassend lekker en aangenaam light..

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 32 minuten (20 bereiden, 12 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 wraps
  • 4 desserlepels rode pesto
  • 2 dessertlepels tomatenketchup
  • Milner kaas gerijpt, geraspt
  • Grana Padano, geraspt
  • 6 kerstomaatjes, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in flinterdunne ringen gesneden
  • hamreepjes
  • paar roosjes broccoli
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie, drooggedept en in stukjes gesneden

Bereiding

De basis van deze pizza bestaat uit een wrap met een eenvoudig te maken tomatensausje. De aangegeven ingrediënten heb ik gebruikt voor verdere aankleding van de pizza. Maar uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden. Denk aan champignons, reepjes paprika, tonijn, salami etc. of geen vlees/vis als je vegetarisch wilt. Leg bovenop wat plakjes mozzarella, geitenkaas of feta. Mogelijkheden genoeg. Reken per persoon twee pizza's.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de broccoli, snijd de roosjes zoveel mogelijk in plakjes. Verwarm in een koekenpan een drupje olie, verdeel dit over de bodem en bak de broccoli op zacht vuur een paar minuten. Doe er een beetje water bij en laat de broccoli hierin beetgaar smoren tot het vocht is verdampt. Leg bakpapier op een bakplaat. Leg hier twee wraps op. Houd de andere twee even apart, maar beleg ze tegelijk met de eerste twee. Roer de pesto en tomatenketchup door elkaar en bestrijk hiermee de wraps hiermee. Meng de 2 soorten kazen (hoeveelheden half om half) en verdeel over de "tomatensaus". Beleg ze verder met de kerstomaatjes, ham, broccoli, zongedroogde tomaatjes en rode ui. Zet de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 12 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn. Leg de pizza's op de borden. Nu de andere twee op de bakplaat leggen en meteen in de oven zetten. Geef er een rauwkostsalade bij.

Eet smakelijk.