Zalm met snacktomaatjes

Als je een bak snacktomaatjes hebt staan is het heerlijk om er zo gedurende de dag regelmatig eentje te kapen en lekker op te peuzelen. Ook warm zijn ze onweerstaanbaar lekker. Doordat ze zo uitgesproken van smaak zijn, geven ze dit gerecht een heerlijk zoete smaak, die verrassend genoeg heel goed samen gaat met de zalm. Bovenop komt een topping van broodkruim en kaas, wat zorgt voor wat bite. Kortom: dit is merakels lekkere zalm! Het recept komt overigens uit een engels boekje met slow cooker recepten.

Inspiratiebron: 200 Family slow cooker recipes

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 85 minuten (15 bereiden, 70 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 zalmfilets à 125 gram, zonder huid
  • 250 gram snacktomaatjes, geel en rood
  • 100 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1/2 theel suiker
  • ca 3 eetl fijngesneden basilicum
  • zout en peper
  • viskruiden, evt.
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 eetl vers broodkruim
  • 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Vet de pot van de slow cooker licht in. Halveer de tomaatjes. Doe ze samen met de tomatenblokjes uit blik in de slow cooker. Bestrooi ze met de suiker en zout en peper en 1 eetl basilicum. Roer even door.

Bestrooi de zalm met zout en peper of viskruiden. Leg ze op het tomatenmengsel en verdeel 1 eetl basilicum over de zalm. Doe het deksel erop, zet de pot op hoog. Bereid in 1 uur of tot de zalm gaar is. Even checken met een mes, zo nodig nog een kwartiertje langer laten staan.

Wanneer de zalm gaar is, begin je met de topping. Verhit hiervoor de olijfolie en bak de broodkruimels met de Parmezaanse kaas tot het licht bruin en knapperig is.Roer er de laatste basilicum door.

Schep de tomaten op twee borden. Leg de zalm hierop en verdeel de topping hierover. Garneer evt. nog met een beetjes basilicum. Serveer met een groene salade.

Eet smakelijk!