Zalmsalade

Lekker op brood, een toastje of zo'n klein crackertje. Je blijft er van eten.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 10 minuten (10 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 blikje roze zalm
  • 1 eetl mayonaise
  • klein beetje tomaten ketchup
  • 1 theel citroensap
  • zout en peper
  • grove mosterd
  • 1 lenteui, fijn gesnipperd

Bereiding

Stort de inhoud van het blikje zalm op een diep bord. Ontdoe de vis van graten en huid.

Maak de vis, op een ander diep bord, klein met een vork. Bewaar het vocht van de vis.

Maak een sausje van de mayonaise, ketchup, citroensap en peper. Meng, samen met de gesnipperde lente ui, door de vis. Als de salade te droog is kun je wat vocht van de vis erdoor roeren.

Maak op smaak met wat mosterd, peper en eventueel zout.

Laat door en door koud worden in de koelkast.

Eet smakelijk.