Zoete aardappelsoep

Dit is een Indiaas gekruide soep boordevol groenten. Voeg voor meer pit meer kruiden toe.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 50 minuten (30 bereiden, 20 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram zoete aardappel
  • 250 gram winterwortel, in blokjes
  • 250 gram rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 liter water
  • 2 à 3 bouillonblokjes
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl olijfolie
  • 1,5 theel kerrie massala
  • 0,5 theel gemalen koriander
  • 0,5 theel gemalen komijn
  • ca. 0,5 theel oosterse kipkruiden Jonnie Boer
  • verse peterselie en koriander
  • vers gemalen peper
  • Griekse yoghurt

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.

Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelblokjes, wortel en paprika toe en fruit 5 minuten mee op hoger vuur.

Voeg de kruiden toe (behalve de verse koriander en peterselie) en roer deze er goed door.

Giet het water erbij en doe de bouillonblokjes in de soep. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle groenten goed gaar zijn.

Pureer de soep grof met de staafmixer en maak op smaak met peper, zout en eventueel nog wat kruiden.

Roer er tot slot de gesneden peterselie en korianderblad door.

Schep in kommen en leg er een lepel Griekse yoghurt op.

Eet smakelijk.