Zoetige wortelkoriandersoep

Deze zoetig smakende wortelkoriandersoep naar eigen recept heeft inmiddels de keuring van drie blikoren doorstaan (Jet, Carolien en natuurlijk ikzelf). Verkijk je niet op de indeling 'voorgerecht', want de soep is voedzamer dan je denkt. Als hoofdgerecht zou ik hem ook niet serveren, maar zorg dat je er iets bij hebt. Bijvoorbeeld Turks brood met een lekkere dip.

Strikte vegetariërs opgelet: worcestersaus bevat vaak ansjovis. Vaak, niet altijd. Daarom geef ik dit recept gewoon het keurmerk voor vegetarisch genot.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (15 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 gr bospeen, geschrapt en in stukken
  • bosje koriander, gesneden
  • klein handje munt, gesneden
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 tl honing
  • snufje gemberpoeder
  • olijfolie

Bereiding

Fruit de ui in olijfolie tot hij glazig is. Fruit ook de wortel even mee met de gemberpoeder.

Voeg de koriander en munt toe en vervolgens de bouillon. Roer er het citroensap, de worcestersaus en honing door. Laat de soep een kwartier afgedekt pruttelen.

Haal de pan van het vuur en leef je uit met de staafmixer tot de wortel gepureerd is. Garneer eventueel met nog een paar blaadjes koriander.

Reacties

Als de soep te veel naar wortel smaakt of aan het babyhapje van je nichtje doet denken (zoals bij mijn probeersel het geval was), kun je altijd nog een blik gepelde tomaten toevoegen.

Die variant heb ik nu dus ook geproefd, was lekker! :) Ondertussen heb ik in het recept 'wortel' aangepast naar 'bospeen'. Voor de smaak maakt het toch wel uit of je winterpeen of bospeen gebruikt, dat ondervond ik vorige week ook al toen ik bij moeders de wortel-gembersoep had gemaakt.

Aha, vandaar dat ik met vier winterpenen wel een erg stevige soep had. Ik zal binnenkort het hele recept volgen.